Algemene informatie

Algemene informatie

Sinds 1968 wordt met succes het ZePaKa georganiseerd en deze Zeeuwsch-vlaamse Patrouille en gidsen Kampioenschappen (de Regionale Scouting Wedstrijden) beleefde in 2017 haar 50-jarig jubileum. Ongeveer 160 scouts verdeeld over zo’n 20 à 25 patrouilles gaan met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Beste patrouille van Zeeland’, aangezien het ZePaKa de enige RSW binnen Scouting Regio Zeeland’ is. De winnaars van deze wedstrijden vertegenwoordigen de regio tijdens de jaarlijkse Landelijke Scouting Wedstrijden.

Tijdens het ZePaKa komen altijd vaak (oud-)scouting leden even buurten om de sfeer nog eens te proeven en werd weleens de wens uitgesproken “Goh, als we nog eens mee konden doen …“.
Deze nostalgie heeft dus het resultaat dat we sinds de 50e editie ook (om de 5 jaar) veteranen-patrouilles welkom zijn. Gezien de leeftijdsgrenzen die het ZePaKa handhaaft kunnen deze patrouilles alleen mee strijden zonder voor een prijs in aanmerking te willen komen.

ivm COVID-19 en de op dat moment geldende maatregelen waren in 2020 & 2021 een fysiek ZePaKa niet mogelijk. In 2020 werd er nog wel een digitale versie van het ZePaKa georganiseerd, maar in 2021 was het organisatorisch helaas niet te realiseren, naast dat ‘iedereen’ online moe was.