• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ZePaKa

Zeeuws-Vlaamse Patrouille Kampioenschappen

  • Home
  • ZePaKaDi
  • Algemene informatie
    • Locatie
    • Over het ZePaKa
    • Jury
    • Bagagelijst
    • Badge
    • L.S.W.
    • Inschrijven
  • Historie
    • Winnaars overzicht
    • Foto’s
    • Edities
      • Editie #53
        • Thema
        • Opdrachten
        • Warme maaltijd
        • Instagram
        • Programma
        • Ploegen overzicht
        • Subkampen
      • ZePaKa 2019 editie 52
        • Thema
        • Opdrachten
        • Ploegen overzicht
        • Instagram
        • Warme maaltijd
        • Programma
        • Jury
      • ZePaKa 2018 editie 51
        • Thema
        • Warme maaltijd
        • Subkamp indeling
        • Programma
      • ZePaKa 2017 editie 50
        • Thema #50
        • Subkamp indeling #50
        • Programma #50
      • ZePaKa 2016 editie 49
        • Ploegen #49
  • Leiding
    • Teams
    • Draaiboek
      • #1 – Organisatie
      • #2 – Planning
      • #3 – Programma
      • #4 – Financiën
      • #5 – Materiaal
      • #6 – Calamiteiten
      • #7 – Reglement
      • #8 – Bijlagen
    • Downloads
  • Contact
  • Thema
  • Opdrachten
  • Ploegen overzicht
  • Instagram
  • Warme maaltijd
  • Programma
  • Jury

Warme maaltijd #52

Hierbij voor iedereen het recept voor het hoofdgerecht van het avondmaal. De ingrediënten moeten jullie zelf aanpassen naar de grote van je patrouille.

Hoofdgerecht: Broodje hamburger

A – Het Broodje

Ingrediënten (8 persoons)

  • 750 gram patentbloem
  • 24 gram bakpoeder gezeefd
  • 4,5 gram zout
  • 45 gram roomboter op kamertemperatuur
  • ca. 417 gram water
  • bakboter of olie

Bereidingswijze

  1. roer de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar in een kom
  2. Voeg de roomboter en het water toe en kneed tot een soepel, glad deeg
  3. verdeel het deeg in 8 bollen
  4. vet de pan in
  5. doe het deeg in de pan en zorg dat het bij de bodem en de randen goed aansluit
  6. prik met een vork gaatjes in het deeg, of snij het een paar keer in met een scherp mes (zo gaat het brood niet scheuren)
  7. laat het brood even rusten met het deksel op de pan
  8. zorg dat het vocht tijdens het bakken kan ontsnappen (bijvoorbeeld door 2 satéprikkers over de rand van de pan te leggen) het deksel niet scheef op de pan leggen
  9. bak het brood ongeveer 50 tot 60 minuten op de kleinste stand
  10. het brood is gaar als je erop tikt en het een hol geluid geeft

B – De Hamburger

Ingrediënten (8 personen)

  • 1 kg gehakt (rundergehakt)
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ketchup
  • 3 eetlepels paneermeel
  • boter om in te baken

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en pers de knoflook
  2. Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel er bij en kneed dit door.
  3. Kneed 8 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit (als je er tijd voor hebt) afgedekt met huishoudfolie even (ongeveer 30 minuten) rusten op een koele plek.

C – Het Samenstellen

Ingrediënten (8 persoons)

  • sla
  • tomaat
  • eventueel kaas
  • ui
  • augurken
  • mayonaise en/of ketchup

Bereidingswijze

  1. bak het brood
  2. pel de ui en snijd hem op ringen
  3. was de sla
  4. snij de tomaat op plakken
  5. verhit de koekenpan met een beetje boter of olie, en bak hierin de uiringen
  6. schep ze uit de pan en zet ze apart
  7. bak de hamburgers in de koekenpan waarin de uiringen gebakken zijn rondom goudbruin
  8. opbouwen ban het broodje hamburger (van onder naar boven)
  9. besmeer de onderste helft van het broodje met mayonaise
  10. beleg het met sla
  11. leg hierop de tomaat
  12. leg op de tomaat de hamburger en de eventuele kaas
  13. leg op de hamburger de augurk en de gebakken uiringen
  14. doe hierop saus naar smaak
  15. leg de bovenkant van het broodje hierop en zet het geheel vast met een prikker

Primaire Sidebar

ZePaKa 2020 editie 53 – 24 t/m 26 april

Badge ZePaKa 2020 - RSW 2020

Het ZePaKa Schild (2007)

Meest recente berichten

  • ZePaKa 2020 gaat niet door
  • ZePaKa 2020 & Corona-virus / COVID-19
  • Winnaars ZePaKa 2019
  • Winnaars ZePaKa 2018
  • Winnaars ZePaKa 2017

Tags

#53 't Jagertje 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 axel corona covid-19 eos st.hubertus gidsen gipa's hopman ouwendijk hulst oostburg scouts terneuzen verkenners winnaars

Footer

Instagram ZePaKa 2020

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Twitter

  • De eindstand van het Digitale ZePaKa is bekend gemaakt en te beluisteren via https://t.co/1m2ItiI0jj #ikscoutthuis #zpkd20 26 april 2020 12:09
  • Op het moment komen nog de inzendingen binnen voor de laatste opdracht #74. Deze verwerken we zo spoedig mogelijk z… https://t.co/N57bMVqsef 26 april 2020 11:13
  • De tussenstand met alle punten t/m blok 2 #ikscoutthuis #zpkd20 #zpk20 https://t.co/itwIizJlB2 https://t.co/poQ23p0EbB 25 april 2020 21:08
  • check @zepaka
  • zepaka@instagram
  • zepaka@twitter
  • zepaka@facebook

Copyright © 2021